en musikal av

DANIEL ENGSTRÖM & DANIEL BERGSTRÖM

Om Föreställningen         Ljudklipp          Bildgalleri

LOVERS OF THE NIGHT är en musikal som tar avstamp ur Bram Stokers klassiska roman DRACULA, men som givetvis är färgad av upphovsmännens egna tolkning. Musik, originaltext & manus av Daniel Engström & Daniel Bergström och engelsk text av Tina Almén. Föreställningen uruppfördes 2002, men har sedan dess genomgått både omskrivningar och ett namnbyte.

 

För mer information om föreställningen, vänligen kontakta oss: info@theprod.

Foto: MIKAEL SILKEBERG

 
 

De första låtarna till LOVERS OF THE NIGHT skrevs i slutet av 1999 och framfördes under ett antal konserter våren 2000. Den första versionen färdigställdes hösten 2001. Duon Engström / Bergström engagerade därefter ett antal kreativa kulturarbetare till en produktionsgrupp och i januari 2002 hölls auditions inför en kommande workshop. LOVERS OF THE NIGHT hade premiär den 8:e mars 2002 och spelade sammanlagt 9 föreställningar. Ensemblen bestod av amatörer och studenter vid diverse musikalutbildningar och musiken framfördes digitalt. Spelplatsen, som fick namnet Teater Underground, var ett stort bergrum på södermalm i Stockholm och föreställningens slogan var "Sveriges första undergroundmusikal".

 

Efter denna workshop började Daniel och Daniel arbetet med att revidera föreställningen. Trots att workshopen blev väl mottagen av såväl ensemble som publik var det en hel del som kunde förbättras. Hösten 2004 var föreställningen redo för en ny workshop och denna gång höjdes ambitionsnivån rejält då de medverkande uteslutande var professionellt aktiva musikal-artister. Till skillnad från 2002 års workshop var denna gång även ensemblen större, det var en levande orkester, avancerade kostymer och betydligt mer omfattande scenografi. Premiären för LOVERS OF THE NIGHT denna gång var den 5:e november. Föreställningen hade vuxit markant och var nu betydligt mer sammanhållen och komplett.

 

Efter vidare revideringar fortsatte samarbetet med regissörer och musikalartister och på Halloween 2010 framfördes delar av föreställningen på Nybrokajen 11 (nuvarande Musikaliska). Detta fortsatta arbete har utmynnat i nya musikaliska arrangemang, nya demoinspelningar, en dramaturgisk genomgång av manuset samt en engelsk översättning.

 
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now