"Jag säger dig, att du är Petrus, Klippan, och på den klippan skall jag bygga min kyrka" (Matt. 16:18).

 

Musikalen PETRUS är skriven av prästen och textförfattaren Lars Collmar och kompositören Daniel Engström och framfördes första gången 2007. Föreställningen har sedan dess genomgått diverse bearbetningar, bl.a. har det tillkommit ny musik, det har gjorts nya arrangemang och manuset har översatts till engelska.

 

Musikalen  handlar om Jesus sista dagar betraktade utifrån lärjungen Simon Petrus perspektiv. Vi får följa Petrus väg från övertygad anhängare till Herren, Guds son, genom förnekelse, till att vara den som gick först ut i världen som missionär. Det är berättelserna från Matteusevangeliet som går som en röd tråd genom musikalen - hur Jesus förutser hur slutet, eller början, närmar sig, att han ska bli förrådd av Judas och hur Petrus bedyrar att även om alla andra kommer att svika, så ska inte han göra det. ”Innan tuppen gal ska du ha förnekat mig tre gånger!”, svarar Jesus. Föreställningen fokuserar till stor del på uppståndelsen snarare än på korsfästelsen. "Slutar det med döden är det bara en tragedi, även om berättelsen är stark. Har han inte uppstått har vi inget att säga. (...) Skyfflar man uppståndelsen åt sidan och gör berättelsen till god moral blir det något annat och mycket ointressantare. Då kan man klara sig utan Gud över huvud taget", säger textförfattaren Lars Collmar. Historien i musikalen förs fram av ett grekiskt korus, i form av tre färgstarka gamar. Vems sida de står på är inte så svårt att lista ut. Deras credo: ”allt kommer till den som kan vänta”

Föreställningen är c:a 80 minuter utan paus. För mer information om föreställningen, vänligen kontakta oss: info@theprod.se.

 

 
 

SOM DU VILL

Musik: DANIEL ENGSTRÖM

Text: LARS COLLMAR

Arrangemang: DANIEL BERGSTRÖM

Sång: DANIEL SJÖBERG

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now
20150909_201212.jpg